Volg ons nu ook op YouTube

Ons gezinnetje is uitgebreidt met een prachtige dochter. En de andere Kids groeien ook als kool!  De kinderen slapen nu 2 bij 2 op 2 slaapkamers.  Maar aan onze oudste dochter van 7 merken we nu soms al wel dat ze graag alleen op haar kamertje zou willen spelen.  Dus bij ons komt de vraag omhoog borrelen…. wat gaan we doen?  De zolder is ruim en erg hoog.  Daar zouden we 2 slaapkamers met daarboven een vliering kunnen maken of….gaan we verhuizen????

Volg ons nu ons avontuur op YouTube! Abonneer je op ons YouTube kanaal en mis niks van ons avontuur!

Natuurlijk zullen we jullie ook via deze Site op de hoogte houden van de vorderingen.

Terug van weg geweest. ..

Roomzzz. ..uitbreiding

Het is de laatste tijd rustig geweest omtrent Roomzzz…. Dit omdat wij in juli ouders zijn geworden van een prachtige dochter!

Maar. .. binnenkort starten we weer met een leuk project!

Hoe maak je een chilkussen?

Vond jij het chilkussen van de forest room ook zo leuk?

Ook jij kunt dit makkelijk maken!  Dit heb je nodig:

  • Oude kussens
  • Leuk stofje
  • Naaimachine en garen
  • Evt knopen.

Leg de kussens op de stof en knip deze op maat. Naai van de stof een hoes.  Als laatste kun je aan het einde van de hoes knopen en knoopsgaten maken.  Zodat je de hoes er makkelijk af kunt halen om te wassen. Zodra de hoes klaar is kun je de kussens erin stoppen en chillen maar!

PhotoGrid_1476799420874

Underconstruction!!!

Roomzzz...room underconstruction

Roomzzz werkt aan een nieuwe kinderkamer! Thema van de nieuwe kamer is Forest!

Binnenkort op de site de foto’s van het resultaat en een film over hoe het bed gemaakt is.

Roomzzz woonkamer Siza

Resultaat woongroep Siza

Roomzzz, project Siza dressoir met tak
Roomzzz..Siza grondbox      Roomzzz....siza woonkamerRoomzzz...siza lage kast    Roomzzz project siza tussenkasten

Samen  met de medewerkers, ouders van bewoners en vrijwilligers hebben we een fantastische nieuwe woonkamer gemaakt voor de bewoners van Siza. Siza is een woongroep voor mensen met een beperking.

In gesprekken met medewerkers heb ik gekeken naar waar nieuwe meubels aan moeten voldoen, bijvoorbeeld geen lak want de bewoners in een rolstoel rijden dit er snel van af.

De meubels zijn interactief geworden doordat in het dressoir een echte tak is verwerkt, daar kan aan de hand van thema’s versieringen op gehangen worden. Achterop de kast bij de grondbox zit speelgoed geïntegreerd zodat de bewoners daar veilig mee kunnen spelen.

Ook is er met de praktische kant rekening gehouden. In de kasten is er ruime mogelijkheid voor opbergen van materiaal, spelletjes, speelgoed en verzorgingsproducten. De kastjes zijn voorzien van een slot, zodat niet alle kasten door de bewoners zelf geopend kunnen worden.

En als laatste, maar zeker niet het onbelangrijkste… de meubels zijn allemaal in dezelfde stoere en robuuste stijl ontworpen, zodat het 1 geheel wordt.

Het bijzondere van dit project is dat de vrijwilligers samen erg hard hebben gewerkt om de meubels te maken! Op het laatste kastje na is ook alles al voorzien van een afgewerkte laag!

Kijk, bewonder het resultaat en vergelijk met hoe het er eerst uitzag!

Hieronder de foto’s van voor de make-over!

20150916_164646 20150916_165358 20150916_165406 IMG-20151027-WA0017 IMG-20151027-WA0022 IMG-20151027-WA0019

Grote tafel spil van het gezin!

 

Roomzzz  grote tafel

Bij ons is de tafel de spil van het huis,  samen knutselen,  gezellig spelletje spelen,  met z’n allen aan tafel eten. Je kunt de tafel niet groot genoeg hebben!

Het is vervelend als de kinderen niet genoeg ruimte hebben om te knutselen,  verf valt van tafel, er is niet genoeg ruimte om een tweede werkje te beginnen of als die puzzel niet past op de tafel.

Onze kinderen nemen graag vriendjes en vriendinnetjes mee naar huis, een gezellige bende. Maar ook zelf vinden we het heerlijk om met vrienden te eten! Fijn als dit allemaal past aan tafel!

Onze tafel voldeed niet meer en hebben we de meubelmaker van Roomzzz gevraagd om een nieuwe tafel te maken! Stoer en stevig door het gebruik van steigerhout. Doordat hij wit is straalt het rust uit! Roomzzz grote tafel  Super fijn zo’n grote tafel!

 

Van ledikant naar peuterkamer

  1. Voor een stoere peuter waren nieuwe meubeltjes nodig. Uit zijn ledikant was hij uitgegroeid!

Roomzzz regelde voor hem een handgemaakt bed en bijpassend nachtkastje. Het bed is gemaakt in de vorm van een kajuit, netjes afgewerkt met een brede rand aan de zijkant.  Aan zijn vriendjes is ook gedacht want dit prachtige bed bevat ook een logeerla! Geen gesleep meer met een extra matras van zolder of een luchtbed oppompen…lade uittrekken en logeren maar!

Het nachtkastje is gemaakt in dezelfde stijl,  de ster en het robuuste handvat geven het een stoer en robuust effect.

Hierbij wat tips voor als je peuter of dreumes van het ledikantje naar een groot of peuterbed gaat:

* Laat hem eerst rustig wennen aan het bed,  laat het ledikantje ook staan

* Je kunt oefenen met het slapen in het grote bed tijdens het middag slaapje.  Het is dan licht buiten dus kindjes kunnen de kamer beter zien en je zit niet met een huilend kind midden in de nacht.

* Maak onder het hoeslaken een tijdelijk verhoogde rand, om uit het bed te rollen voorkomen. Je kunt hiervoor een voedingskussen, tochtrol of opgerolde handdoek gebruiken. Maar ook zijn hiervoor bed rekjes te koop, die je om het matras kunt maken zodat het bed niet beschadigd.  Bijvoorbeeld van het merk Bambino.

* Klimt je kindje toch nog teveel uit bed? Dan zou je met een kajuit bed kunnen beslissen om deze om te draaien, zodat de open kant naar de muur staat.

Roomzzz sterren nachtkastje Roomzzz sterrenbedRoomzzz sterrenbed & nachtkastje

Vlekken in het matras van je kind?

Herkenbaar?

Vlekken in het matras van je kind?

Ieder kind heeft wel eens een ongelukje gehad in bed,  of is onverwacht ziek geworden en moet overgeven. Maar ook van transpireren krijg je vlekken in het matras. Je probeert nog met een sopje te boenen, maar de vlek krijg je er niet meer uit. Probeer deze tips eens en de vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Leuk bijkomend effect. .. het is niet duur en het is nog eens erg makkelijk!

 

Wat heb je nodig om de vlek te verwijderen:

* 2 eetlepels baking soda  (verkrijgbaar bij o.a. AH en Jumbo)

* waterstofperoxide 1/2 flesje

* enkele druppels afwasmiddel